Luontoyhteysohjaajan koulutus

690,00 

Luontoyhteysohjaajan koulutus

VARAA KOULUTUS RYHMÄLLESI. — OTA YHTEYTTÄ —  sanna@mielimaisema.fi.

Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan luontoyhteysohjaajaksi Helsingin merelliseen Aurinkolahteen ja Uutelan upeaan luontoon ympärillä. Luontoyhteysohjaajan koulutuksen aikana saat uusia kokemuksia ja oivalluksia siitä, miten ohjattujen harjoitteiden avulla voi kokea luonnon voimavaroja ja itsetuntemusta kohottavan vaikutuksen.

Koulutus on luontoyhteyttä syventävää täydennyskoulutusta sekä tarjoaa käytännönläheisen työkalun, jonka jokainen voi liittää omaan aiempaan osaamiseensa soveltuvaksi osaksi.

Luontoyhteysohjaajan koulutus tarjoaa valmiudet integroida luontokuntoutuksen eri toimintatavat omaan ammatilliseen toimintaan sekä tiedostaa luontoyhteyden hyvinvointia ja terveyttä edistävä vaikutus.

Kuvaus

Luontoyhteysohjaajan koulutus

 

Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan luontoyhteysohjaajaksi Helsingin merelliseen Aurinkolahteen ja Uutelan upeaan luontoon ympärillä. Luontoyhteysohjaajan koulutuksen aikana saat uusia kokemuksia ja oivalluksia siitä, miten ohjattujen harjoitteiden avulla voi kokea luonnon voimavaroja ja itsetuntemusta kohottavan vaikutuksen.

Mitä luontoyhteysohjaajan koulutus sisältää?

Saat tietoa luontoyhteyden tieteellisesti tutkituista kuntouttavista vaikutuksista, luontoherkkyydestä sekä luontosuhteesta meillä ja muualla. Koulutuksessa käsitellään ekopsykologian, eko-ja metsäterapian taustaa ja kansainvälisiä tutkimuksia sekä menetelmien soveltamista.
Tutustut luontoyhteysharjoitteisiin ja opit ohjaamaan niitä. Kurssilla annetaan valmiudet tuntea laajasti luontoyhteyden kuntouttava ja eheyttävä voima sekä ohjata harjoitteita erilaisissa ryhmissä ja tilanteissa. Koulutus on vahvasti kokemuksellinen ja lukuisissa koulutuksen aikana ohjatuissa luontoyhteysharjoitteissa keskitytään voimavarojen ja itsetuntemuksen sekä luonnon herkän kohtaamisen ja tuntemisen menetelmiin. Saat ohjausta myös omiin hankkeisiisi.

Kenelle luontoyhteysohjaajan koulutus sopii?

Luontoyhteyshjaajan koulutus sopii kasvatus- ja sosiaalialan toimijoille, luonto- ja matkailualan yrittäjille, retriitti- tai joogaohjaajille, terapeuteille, valmentajille ja ympäristökasvattajille sekä työnohjaukseen.
Koulutus sopii myös kaikille, jotka tuntevat sydämensä sykkivän myötätuntoisesti elollisten
olentojen ja koko maapallon hyvinvoinnin edistämiseksi. Koulutukseen voi tulla syventämään omaa itsetuntemusta ja luontoyhteyttä.

Luontoyhteysohjaajan koulutuksen rakenne

Koulutuskokonaisuus (2 op) koostuu 30 tunnin lähiopetuksesta jakautuen viidelle päivälle sekä etätehtävistä.

Kuvaus

  • Tieteellinen tieto luontoyhteyden terveysvaikutuksista
  • Ekopsykologian lähtökohtia ja metsä- ja luontoterapiatoiminnan kuvausta maailmalla
  • Luontoyhteyden kuvausta eri kulttuureissa
  • Maa, ilma, vesi ja tuli -peruselementtien voimaannuttavat vaikutukset.
  • Luontoyhteysharjoitteet ja niiden ohjaus sekä soveltamiskäytännöt ammatillisessa toiminnassa tai oman projektin suunnittelussa.

Luontoyhteysohjaajan koulutus perustuu tieteelliseen tietoon ja monikulttuuriseen alkuperäiskansojen syvään luonnon kunnioittamiseen.

Luontoyhteysohjaajan koulutuksen sijainti ja hinta

Koulutus toteutetaan Helsingissä, merellisessä Aurinkolahdessa ja Uutelassa, joka on luonnonkaunis alue sekä suurin ja yksi monimuotoisimmista luonnon virkistysalueista itäisessä Helsingissä.
Kokonaisuuden hinta on 690 € / opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 490 € (sis. alv 24 %). Koulutuksesta saa todistuksen.
Mikäli haluat maksaa osissa, olethan yhteydessä sanna@mielimaisema.fi.

Kouluttajat

Pääkouluttaja Sanna Siikarla: TaM, Luonto- ja luontoyhteysohjaaja, Puutarhaterapia Coach, Natural Mindfulness Guide, IhanaElo®-ohjaaja. Lue lisää Sannasta –>
Vieraileva kouluttaja Riitta Wahlström: psykologi, KL, tietokirjailija. Riitta on ollut Psykologiliiton ympäristö- ja ekopsykologian toimikunnassa kymmenen vuoden ajan kehittämässä luontotyöskentelyä. Lue lisää Riitasta –>

Jos haluat lisätietoja ota rohkeasti yhteyttä sanna@mielimaisema.fi.

Lämpimästi tervetuloa luontoyhteysohjaajan koulutukseen! 
Minimi osallistujamäärä: koulutus toteutuu, jos osallistujia on vähintään kuusi. Jos koulutuksen järjestäjä peruu koulutuksen, palautetaan koulutusmaksu kokonaisuudessaan.
Peruutusehdot: Osallistumisen voi peruuttaa maksutta 7 päivää ennen kurssin alkamispäivää. Jos osallistuminen kurssille perutaan tämän jälkeen, peritään 50 euroa. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, ilmoittautujalta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen.
Lisätiedot ja peruutukset: sanna@mielimaisema.fi

Saatat myös pitää...